Rouwverwerking

Verlies van werk, om welke reden dan ook, heeft veel impact.

Rouwverwerking

Verlies van werk, om welke reden dan ook, heeft veel impact.

Rouw-
verwerking

Verlies van werk, om welke reden dan ook, heeft veel impact. Werk is voor veel mensen meer dan alleen werk. Je raakt niet alleen een deel van je inkomen kwijt, maar ook toekomstperspectief, zelfvertrouwen, status en identiteit komen onder druk te staan.

Het is een rouwproces, net als na een overlijden. Hier mag je bij stilstaan, zodat je betekenis geeft aan het verlies.

Rouwverwerking na verlies van werk

Baanverlies staat in de top 5 van meest traumatische gebeurtenissen. Evenals het overlijden van een kind of partner, echtscheiding en ziekte is afscheid nemen een heftige gebeurtenis. Op een goede manier afscheid nemen van werk heeft een positieve invloed. Niet alleen op de werknemer, maar ook op de werkgever. Denk aan beperking van verzuim en grotere kans op nieuw passend werk. Een goed gesprek helpt hierin.

Praktische benadering van rouw na baanverlies

Wij geloven in een praktische aanpak, waarbij we vooral in mogelijkheden denken. Daarom hebben we een werkwijze ontwikkeld waarmee we stap voor stap jouw baanverlies verwerken. Dat doen we aan de hand van verschillende thema’s. Het voordeel van deze methode is dat je jezelf beter leert kennen en waardevolle inzichten meeneemt voor de toekomst. Deze werkwijze komt samen in Jobkompas, waarmee we het gesprek na baanverlies op gang brengen.

Thema’s voor rouwverwerking na baanverlies

Het kan zijn dat je heel emotioneel wordt van jouw baanverlies of dat je je juist terugtrekt. Al die gevoelens horen erbij. Als we aan de slag gaan met rouw na baanverlies komen er verschillende thema’s aan bod. Denk aan:

  • Gevoelens
  • Vooroordelen en stellingen
  • Omgeving
  • Omdenken
  • Toekomstbeeld
  • Opdrachten
  • Herinneringen


Aan de hand van open vragen ga je stap voor stap door het proces heen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar rouwverwerking na baanverlies en hoe dit jou weer vooruit kan helpen! Stuur ons een bericht, we maken graag kennis met je!