Bedrijfs- maatschappelijk werk

Bedrijfs- maatschappelijk werk

Wanneer jouw werknemer last krijgt van psychische problemen door bijvoorbeeld hoge werkdruk, een verstoorde werk-privébalans of baanonzekerheid, vergt dat veel van zowel de werknemer als de werkgever. Wij geloven in preventief werken om verzuim of langdurig uitval te voorkomen. Dit kan door bedrijfsmaatschappelijk werk in te zetten.

Wat is bedrijfsmaatschappelijk werk?

Wij bieden de mogelijkheid om jouw organisatie te ondersteunen met bedrijfsmaatschappelijk werk. Wij zijn onafhankelijk en hebben daardoor een frisse, open en integere blik op de situatie. Met een positieve insteek en oplossingsgerichte aanpak, gaan we samen om de tafel. Tijdens die informele gesprekken vragen we door, spiegelen en confronteren we, om tot de kern van het probleem te komen. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag om jouw werknemer weer vooruit te helpen.

Onafhankelijk bedrijfsmaatschappelijk werk

Juist omdat we onafhankelijk zijn kunnen we de gehele situatie goed in kaart brengen. We werken vervolgens met de werknemer aan:

  • Zelfreflectie
  • Bewustwording
  • Analyse en toepassen van vaardigheden
  • Preventieve maatregelen


Hoe het traject er exact uitziet, hangt af van de persoonlijke situatie. Wij leveren daarom altijd maatwerk. Wij geloven in preventief werken om langdurig ziekzijn te voorkomen. Dankzij onze directe, proactieve en persoonlijke aanpak gaan we voor het allerbeste resultaat.

Weer met plezier naar werk!

Het doel van bedrijfsmaatschappelijk werk is dat de werknemer zich weer prettig voelt op de werkvloer. Dat hij kan omgaan met stressvolle situaties, zelf de werk-privébalans kan bewaken of leert plannen en structureren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want bedrijfsmaatschappelijk werk is ontzettend waardevol in elke situatie waarin iemand zich (tijdelijk) niet fijn voelt in een werksituatie. Met veel persoonlijke aandacht en onze ruime ervaring zetten we samen de stappen die nodig zijn om weer met plezier te werken.