Extern Vertrouwenspersoon

Extern
Vertrouwenspersoon

Extern
Vertrouwenspersoon

Het zal je als werknemer maar overkomen: ongewenst gedrag. Dat heeft enorm veel impact op je werkgeluk, je prestaties en je gezondheid. Of het nu gaat om discriminatie, agressie, seksuele intimidatie of pesten: een werknemer hoeft er niet mee te blijven lopen. Ook wanneer de integriteit van jouw organisatie in het geding komt, moet er iets gebeuren.

Een extern vertrouwenspersoon is er om in gesprek te gaan met de werknemers en om op een proactieve, preventieve en integere manier een oplossing te vinden.

Waarom kies je voor een extern vertrouwenspersoon?

Het voordeel van een extern vertrouwenspersoon is de volledige onafhankelijkheid. Zo kun je erop rekenen dat jouw werknemers veilig en discreet hun probleem kunnen delen. Als extern vertrouwenspersoon zijn we volledig onpartijdig, zodat iedere werknemer zich veilig voelt om zijn verhaal te delen. Het doel is altijd om te zorgen dat de betrokkenen zich weer prettig voelen op de werkvloer.

Het effect van een extern vertrouwenspersoon op je organisatie

Naast de onafhankelijkheid en de integriteit helpt een extern vertrouwenspersoon om te voorkomen dat je veel kosten maakt als er als gevolg van het ongewenste gedrag langdurig verzuim optreedt. Je kunt het zien als een praktische, kortlopende oplossing, die bijdraagt aan een positiever en veiliger werkklimaat. Een vertrouwenspersoon neemt het probleem niet over, maar biedt een luisterend oor en begeleidt de betrokkenen om een oplossing te vinden. Ook signaleert hij ongewenste omgangsvormen en adviseert het management. Tot slot heeft de vertrouwenspersoon ook een voorlichtende en informerende rol. Zo kan het merendeel van de klachten op een informele manier opgelost worden, waardoor werknemers weer op een prettige manier aan de slag kunnen.

Hulp nodig?

Heb je in je organisatie een kwestie, waar een extern vertrouwenspersoon bij nodig is? We maken graag kennis met je.